Όταν το βιβλίο γίνεται ταινία

pexels-photo-775998.jpeg

 

Το να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Ουσιαστικά είναι μια πολύ προσωπική διαδικασία, που στιγματίζει τον αναγνώστη θετικά ή αρνητικά .Τα βιβλία, ειδικά τα λογοτεχνικά, σε ταξιδεύουν .Μέσα από αυτά βιώνεις καταστάσεις και συναισθήματα που ίσως και να μην βιώσεις ποτέ ο ίδιος ως άνθρωπος .

Είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας τα αγαπημένα μας βιβλία να μεταφέρονται στην μεγάλη ή στην μικρή οθόνη. Για τους αναγνώστες όμως αυτό δεν είναι πάντα κάτι το επιθυμητό. Αρχικά υπάρχει φόβος ,διότι άλλο είναι να χτίζεις ένα βιβλίο με την φαντασίωση σου και να ζεις κάθε σελίδα του και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Σίγουρα όμως και ενθουσιασμός για το αποτέλεσμα ,το οποίο θα είναι διαθέσιμο  σε άτομα , που δεν είναι αναγνώστες .

Τις περισσότερες ,αν όχι όλες, τις φορές η ταινία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το βιβλίο και συνήθως υστερεί . Αυτό συμβαίνει, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτυπώσεις σωστά και με ελκυστικό τρόπο όσα έχουν γραφτεί στις σελίδες των βιβλίων και επειδή δεν είναι δυνατό να μεταφερθούν όλα τα γεγονότα που εξελίσσονται στο βιβλίο. Πάντα κάτι θα λείπει. Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο έχει φανταστεί ο αναγνώστης το βιβλίο δεν μπορεί να εκτελεστεί στην οθόνη . Η μοναδικότητα των βιβλίων έγκειται σε αυτό το γεγονός. Όμως άμα καταφέρει η ταινία να κερδίσει τους οπαδούς των βιβλίων ,ώστε να την θεωρούν ισάξια ,τότε η ταινία αυτή έχει καταφέρει τον στόχο της.

Ένα άρθρο της Θεοδώρας Τραπεζόντα .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s